navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sramotno

Nisu joj dali na Eiffelovu kulu jer nema jedne noge

Australijska akrobatkinja Roya Hosini nikada nije osjećala nesposobnije u čitavom životu nego kada joj je zabranjeno da se popne na vrh tornja zbog bezbjednosti ostalih posjetilaca u slučaju evakuacije

Objavljeno: 26.09.2018. u 22:29
get url
text
Roya Hosini
Roya Hosini

Roya Hosini nastupa pod umjetničkim imenom "Roya the Destroya", već nekoliko godina putuje po svijetu izvodeći brojne akrobatske tačke iako nema jednu nogu. Za sve to vrijeme, nigdje nije doživjela ništa slično onome što joj se dogodilo u Parizu. Royi je nedavno, u francuskoj prijestonici, zabranjeno da posjeti Eiffelovu kulu i gradske katakombe.

Kako je objasnila u jednom postu, ona je uredno kupila karte za obje lokacije, ali su joj službenici i na jednom i na drugom mjestu uskratili mogućnost da ih pojeti.

- Sve je to zbog jedne male fraze napisane na komadu papira. Nikada se u cijelom svom životu nisam osjećala nesposobnije nego u ovoj situaciji. Prvo su mi zabranili da se popnem na vrh Eiffelovog tornja. Navodno, zbog bezbjednosti ostalih posjetilaca u slučaju potrebe za hitnom evakuacijom. A zatim su mi zabranili ulaz i u Katakombe, zbog toga što sam, kako su rekli, "hendikepirana'".

Ipak, predstavnik Katakombi se izvinio zbog načina na koji su se njihovi službenici ponijeli prema Royi Hosini.