open-navfaktor-logo
search
Glasalo 77 zastupnika
Ništa od smjene Abazovića, nije usvojen dnevni red
Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu bilo razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, zaključena je nakon što dnevni red nije usvojen.  
03.02.2022. u 12:15
get url
text

Za dnevni red glasalo je 77 zastupnika, 20 je bilo za, 11 protiv i 46 uzdržano.

Dritan Abazović je 17. januara održao konferenciju za novinare, na kojoj je predstavio plan o formiranju manjinske Vlade. Kako je tada istakao, aktuelnoj Vladi je neophodna rekonstrukcija, a ulazak manjinskih partija. Premijer Zdravko Krivokapić je njegov potez nazvao izdajom i Skupštini podneo prijedlog o smjeni Abazovića.

Na sjednicu su došli skoro svi zastupnici vlasti i opozicije, a zastupnica DF-a Simonida Kordić glasala je putem video-veze, prenose Vijesti.me.

Premijer Zdravko Krivokapić je tražio razrješenje Abazovića nakon što su koalicija "Crno na bijelo" (GP URA i CIVIS) i opozicioni zastupnici tražili izglasavanje nepovjerenja Vladi, o čemu će zastupnici glasati sutra.

Abazović je prije sjednice kazao da je "relaksiran", te da očekuje da će na sjednici koja je zakazana za sutra biti izglasana smjena aktuelne Vlade CG.

Prema dogovoru sa sjednice kolegijuma Skupštine, rasprava o ovoj tački trebalo je da traje tri sata.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.