open-navfaktor-logo
search
Veliki preokret
Ništa od Reala i(li) Juventusa: Inter odredio sudbinu Edina Džeke
Novi prijelazni rok i nove selidbe Edina Džeke. I tako je skoro svakog ljeta i zime kada dođe vrijeme za "merkato".
23.06.2022. u 10:43
get url
text

Da ovo ljeto ne bude iznimka potrudio se Inter. Nerazzurri vraćaju Romelua Lukakua iz Chelseaja, najavljen je i dolazak Paula Dybale, što znači da je neko od aktuelnih napadača višak.

Italijanski mediji su "izabrali" našeg Edina Džeku, koji su ponovo aktuelizirali priču o prelasku u Juventus, a onda je sve začinila španska Marca. Novinar uglednog lista u kolumni je napisao kako di Dijamant bio idealan kao zamjena, čak i kao partner u napadu Karimu Benzemi. A Real Madrid ne "zove" često. U međuvremenu su se "javili" i Valencija, Napoli, West Ham...

No čini se da od toga nema ništa, da je uslijedio veliki preokret i da će Dijamant ostati na Giuseppe Meazzi. Italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio u studiju Sky Sporta govorio je o budućnosti Edina Džeke.

- Veliki klub treba da ima četiri napadača: Pinamonti će otići, kao i Sanchez. Vjerojatno bi bilo pametno zadržati Džeku i imati napadača koji ne ide na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da je Inter rekao Džeki "ostani ovdje, mi te smatramo apsolutno potrebnim" - kazao je Di Marzio za Sky Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.