Vodstvo FFM-a i Angelovski složili su se oko detalja novog ugovora i 44-godišnji stručnjak će imati priliku voditi makedonski tim na EURO-u koje će se igrati u junu ove godine.

- S Angelovskim smo se lako dogovorili oko svih detalja oko nastavka saradnje. Plasman na Evropsko prvenstvo san je svakog djeteta, a fudbaleri sada imaju izuzetan motiv za nove pobjede - istakao je predsjednik FFM-a Muamed Sejdini za web stranicu saveza.

Angelovski je preuzeo reprezentaciju 2015. naslijedivši Ljubinka Drulovića. Pod njegovim vodstvom Sjeverna Makedonija je izborila plasman na EURO gdje će igrati u grupi C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

- Zahvaljujem predsjedniku Saveza i Upravnom odboru na ukazanom povjerenju. Ne sumnjam da će reprezentacija, kao i prije, imati najbolje uvjete za rad. Uložit ću sav svoj potencijal kako bi uzvratio na ukazano povjerenje dobrim igrama i nastavim uspješan niz rezultata - istakao je Angelovski.

Sjeverna Makedonija je izborila EURO nakon što je osvojila prvo mjestu u grupi D Lige nacija, a potom u play-offu pobijedila Kosovo i Gruziju.

Nedavno se pojavila informacija da bi Makedonce na EURO-u mogao voditi Robert Prosinečki, nekadašnji selektor BiH, ali od toga neće biti ništa.