open-navfaktor-logo
search
ATP St. Petersburg
Ništa od odbrane titule: Wawrinka eliminisao Džumhura
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur neće biti u prilici da brani titulu pobjednika na ATP turniru u Sankt Petersburgu, gdje je danas u četvrtfinalu poražen od Stana Wawrinke s 2:0 u setovima
21.09.2018. u 17:36
get url
text

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur neće braniti titulu pobjednika na ATP turniru u Sankt Petersburgu nakon što ga je u četvrtfinalu sa 2:0 porazio Stan Wawrinka.

Džumhur je dobro otvorio prvi set. Već u trećem gemu uspio je protivniku oduzeti servis, ali je u narednoj igri Wawrinka napravio rebreak.

Čini se kako je break koji je napravio Švicarac u potpunosti iz ritma izbacio najboljeg bh. tenisera,  jer je Vawrinka, trenutno 88. igrač sa ATP listi, osvojio još tri vezana gema i poveo sa 5:2 poslije 27 minuta igre u prvom setu.

Džumhur jer u osmom gemu smanjio na 5:3, ali to je bilo sve što je mogao napraviti u prvom setu. U narednom je Wawrinka iskoristio prvu set loptu i tako poslije 31 minute poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set se počeo slično kao i prvi, ali je za razliku od prvog seta, break u trećem gemu napravi švicarski teniser. Iako je već u narednoj igri branitelj titule imao dvije prilike za break, nije ih uspio iskoristiti, pa je Švicarac poveo s 3:1 u drugom setu.

Džumhur je u devetom gemu uspio spasiti jednu meč loptu i smanjiti na 5:4, ali je Wawrinka u narednom gemu riješio pitanje pobjednika i poslije sat i 14 minuta igre osigurao plasman u polufinale.

Poraz u četvrtfinalu za Džumhura će značiti gubitak bodova, s obzirom da je prošle sezone u St. Petersburgu otišao do samog kraja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.