open-navfaktor-logo
search
Čega su se dosjetili
NiP-ovci objasnili suštinu nesporazuma u Janji: Ako je Ramiza u SDA, mora biti i njen suprug Mujo
Mujo Bogaljević, jedini Bošnjak koji je ušao u Savjet Mjesne zajednice Janja bio je, prema tvrdnjama Naroda i pravde, čovjek koji je zadužen za pregovore NiP-a i SDA o zajedničkoj listi za izbore u MZ Janja, do koje nije došlo.
12.04.2022. u 12:46
get url
text

VEZANI TEKST - Narod i pravda o izborima u Janji: SDA nije htjela jednu listu, ne osjećamo se krivim

Bogaljević nije član SDA, te je na listi za MZ Janja bio ispred Udruženja Oksigen Janja.

Međutim, Bogaljevićeva supruga Ramiza je, prema riječima predsjednika Naroda i pravde Bijeljina i Janja Seada Trnovca, bila na listi za izbor u Savjet MZ Janja ispred SDA, pa je Trnovac zbog toga sarkastično prokomentarisao demant da Bogaljević nije u SDA, niti da ima ikakve veze s tom strankom.

Iz NiP-a su ocijenili da ako je Ramiza u SDA, onda mora biti i suprug Mujo.

- Narod i pravda je prvo predala svoju listu kandidata, a nakon toga su se javili Muji Bogaljeviću, koji je nas pozvao u 11 sati uvečer i tražili su da se vidi šta se može uraditi. Ja nisam bio tu tih dana, bio sam van države, te su me zvali da se s njim vidi zajednička lista. Mujo Bogaljević nije adekvatna osoba ispred SDA, nije član Izvršnog odbora, niti je predsjednik stranke, to je samo njihov pokušaj da se može reći da su pokušali da naprave zajedničku listu.

VEZANI TEKST - Predsjednik SDA u Janji: NiP je prvo predao svoju listu, pa su nas zvali; snimak razgovora imaju sa...

Ako su ikoga trebali da zovu, trebali su zvati mene jer sam ja predsjednik SDA u Janji. Ako su imali iskrenu namjeru prema tome, trebali su da to radimo prije predavanja liste jer nakon toga već je kasno. Kakav je način zvati nekoga da pravite zajedničku listu a vi ste već predali svoju listu kandidata – objašnjavao je ranije za Faktor ovu situaciju u vezi s Mujom Bogaljevićem predsjednik SDA Janja Mustafa Gradaščević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.