VEZANI TEKST - Ko bi u Vladu FBiH: Dizdar zna trikove učlanjenja u SDP za novac, Mijatoviću MUP da se 9. januar lakše slavi, Sanja Vlaisavljević...

Kako saznaje Faktor, Nikšić je zatražio vremena za dodatne konsultacije zbog Anela Kljake, koji je ispred NES-a predložen za federalnog ministra trgovine.

Međutim, u javnosti se kao sporni spominju još Vojin Mijatović kojeg i dalje dio javnosti smatra čovjekom Milorada Dodika o čemu su sinoć brujale društvene mreže, a takve komentare davali su čak i neki političari i novinari. Kao sporan se spominje i Nerin Dizdar o čemu smo ranije pisali, Sanja Vlaisavljević zbog svojih ranijih izjava koje su izazvale burne reakcije.

No Nikšiću očito niko od njih nije sporan. Vrlo je vjerovatno da je Kljako sporan kako se Nikšić ne bi zamjerao Fahrudinu Radončiću čija je stranka SBB jučer tražila da se upravo kandidovanje Kljake preispita.

Bradara je danas potvrdila da nije donijela odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH.

VEZANI TEKST - Mreže gore zbog prijedloga da Sanja Vlaisavljević bude ministrica kulture FBiH, reagirali i neki od najvećih zagovornika koalicije "Trojke" i HDZ-a

- Odluka o imenovanju Vlade FBiH bila je spremna za donošenje. Međutim, Nikšić je tražio još malo vremena za dodatne konsultacije zbog nekih svojih nedoumica, odnosno kadrovskih rješenja grupacije koju predvodi - istakla je Bradara.

Nada se da će tokom sutrašnjeg dana moći donijeti ovu odluku.

- Bolje je izvršiti pripreme na vrijeme i sve do kraja usaglasiti nego da poslije imamo probleme kada dođemo do Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH pri imenovanju Vlade – rekla je Bradara.