Ničim izazvano, konceptualni umjetnik i samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici tražio je da se ovaj zakonodavni organ izjasni o njegovoj inicijativi u vezi s bivšim kantonalnim, danas državnim zastupnikom i predsjednikom Naše stranke Predraga Kojovića.

-Skupština osuđuje bilo kakvo dovođenje Predraga Kojovića u vezu sa četničkim pokretom - glasila je Nikšićeva inicijativa za koju je glasalo 20 zastupnika.

Klub zastupnika SDA ogradio se od glasanja, a Aljoša Čampara, zastupnik iz te stranke, poručio je da je "neukusno dovoditi u vezu Predraga Kojovića sa četničkim pokretom, te da se na ovaj način ne štiti njegov dignitet".

-Zašto i zbog čega vezati Kojovića za bilo kakav četnički pokret - pitao je Čampara dodajući da Klub zastupnika SDA smatra da Kojović nema ama baš nikakve veze sa četničkim pokretom, te da se ovom inicijativom predsjednik Naše stranke i državni zastupnik dovodi u neugodnu situaciju.

Zastupnik Naše stranke Elvis Vreto pitao je Nikšića da li je dobio Kojovićevu saglasnost za podnošenje ove inicijative, istakavši kako poznavajući predsjednika Naše stranke, smatra da on to ne bi odobrio. Nikšić je rekao da je pitao Kojovića da li se o ovakvoj inicijativi ikada izjašnjavala Skupština u prethodnom sazivu kada je on bio zastupnik, na što je dobio odgovor da nije, čime je indirektno potvrdio da nema saglasnosti niti ju je tražio. 

Nikšić je svoju inicijativu pravdao i poredio sa inicijativom Kluba SDA, kada je traženo da se osudi nazivanje Ismeta Hadžića-Muteveliju, penzionisanog generala Armije RBiH "bošnjačkim fašistom". 

VEZANI TEKST - Novi skandal Damira Nikšića, komandanta odbrane Dobrinje nazvao bošnjačkim fašistom