open-navfaktor-logo
search
Razgovarali telefonom
Nikšić: Schmidt nagovijestio odustajanje, o izmjenama Izbornog zakona BiH nakon izbora
Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, objavio je da je razgovarao telefonom sa visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom koji mu je nagovijestio da neće sada doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine razgovarati nakon izbora, nzakazanih za 2. oktobar.
25.07.2022. u 16:58
get url
text

- Upravo sam u prisustvu mojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH, g. Christianom Schmidtom. Želim iskazati zahvalanost g. Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove. Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora.

VEZANI TEKST - Dervo Sejdić, SDP, DF i GS pozivaju na proteste: Ponedjeljak u 19 sati, dignimo glas protiv antievropske odluke OHR-a

Drago mi je da je g. Schmidt uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno. Mi u SDP-u ostajemo otvoreni za dijalog u interesu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini - napisao je Nikšić.

Istakao je da se ipak večeras mora čuti najsnažniji glas građana. Za večeras u 19 sati najavljeno je okupljanje građana ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

- Koristim priliku da još jednom pozovem građane da jasno i glasno večeras u 19 sati svi zajedno dignemo glas protiv etničke podjele države i ideologija podjela i aparthejda koje sigurno neće mirovati. Večeras je važno poslati nikad glasniju poruku da građani ne pristaju na podjelu Bosne i Hercegovine. Socijaldemokratska partija ostaje na braniku multietničnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine - dodao je Nikšić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.