open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Nikšić prvo primio Konakovića i Fortu, zatim su u SDP došli Mirsad Kukić, Rifet Hozanović, Elzina Pirić...
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sazvao je danas sastanak jedanaest stranaka koje su podržale zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.
11.10.2022. u 11:41
get url
text

Sastanak se održava u prostorijama SDP-a, a fokus sastanka je na, kako je najavljeno, formiranju vlasti u kantonima, Federaciji Bosne i Hercegovine i državnom nivou.

U izjavi za medije Nikšić je jutros precizirao da se radi o stastanku predsjednika stranaka opozicije koje će biti parlamentarne na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, a koje su pružile podršku kandidaturi Bećirovića. 

VEZANI TEKST - Nikšić uoči sastanka opozicije: Nismo ni razmatrali opciju koalicije sa SDA

Istakao je da su na sastanak pozvani predsjednici onih stranaka koje su prešle izborni prag na bilo kojem nivou vlasti ili imaju šansu da ga pređu do kraja brojanja glasova i utvrđivanja rezultata općih izbora.

Kako javlja reporterka Faktora, u Centrali SDP-a prvo su se okupili predsjednici stranaka "Trojke", Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto, a potom su im se pridružili  predsjednici i predstavnici ostalih stranaka. 

Dosad je u Centralu SDP-a došao Fuad Kasumović, predsjednik BHI - Fuad Kasumović, Elzina Pirić i Mirsad Kukić, formalna predsjednica i stvarni predsjednik PDA-a, a dosao je i Damir Marjanović, predsjednik stranke Za nove generacije. 

Među onima koji su došli u SDP su i predsjednik NES-a (A-SDA) Nermin Ogrešević i jedan od lidera te stranke Rifet Hozanović. 

{$galerijaFotografija}

 

SDP, sastanak, dolazak, 11.10.2022
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.