open-navfaktor-logo
search
Istaknuo princip
Nikšić odgovorio da li je on kandidat za člana Predsjedništva BiH
Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu je rekao da će SDP imati kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na izborima 2022. godine. 
09.09.2021. u 15:02
get url
text

Na pitanje da li će on biti kandidat, kazao je kako je to pogrešno postavljeno pitanje i teza.

- Pošto je Narod i pravda kao dio "Trojke" već istakao da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, mi smo rekli da će imati i SDP. Kao najveća opoziciona stranka SDP će sigurno imati kandidata, ako se ne dogovorimo da imamo zajedničkog. Ne dolazi u obzir da SDP poklekne u tom dijelu. Spremni smo i do sada smo imali neke preliminarne, ali ne i konkretne priče. Spremni smo da pozovemo druge stranke da nađemo zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva. Pri tome moramo znati i neka pravila. U ovom trenutku SDP je najjača opoziciona stranka i SDP-u prvom pripada to. A ako nađemo neku nestranačku ličnost, spremni smo da pričamo i o tome - rekao je Nikšić.

Jedno od novinarskih pitanja je bilo da li on ima ambicija da se kandiduje.

- Dakle pogrešno je pitanje, pogrešno postavljena teza. Ja sada govorim o principu. SDP ima čovjeka koji je pobijedio na prošlim izborima i on je prvi izbor SDP-a u svakoj varijanti. Dakle, čovjek (Denis Bećirović) je pokraden na prošlim izborima. Kakva će i njegova odluka biti, ne mogu da spekulišem, ali on je prvi izbor - rekao je Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.