open-navfaktor-logo
search
Kum nije dugme
Nikola Peković preuzeo milionske dugove brata Darka Šarića
Bivši košarkaš Nikola Peković preuzeo je obavezu da banci vrati dug viši od milion eura svog kuma Duška Šarića, rođenog brata Darka Šarića
31.10.2018. u 21:50
get url
text
Nikola Peković


Sve to možda i ne bilo čudno da Šarići ne važe za najveće narko-bosove u regionu i šire.

Obavezom da vrati dug od 1,15 miliona eura svom kumu, Peković je podstakao brojne sumnje o poslovnoj saradnji sa porodicom iz Pljevalja.

Prema listi nepokretnosti, garancija banke da će kredit biti vraćen ustupljena je Pekoviću notarskim ugovorom zaključenim još u aprilu. 

Duško Šarić i košarkaš Peković su zemljaci iz Pljevalja. Oni su se po izlasku Duška Šarića iz pritovara upoznali i veoma brzo počeli intenzivno da se druže. Postali su veliki prijatelji, a sve je to krunisano kumovanjem.

Firmu Mat company, čiji kredit Peković vraća, osnovali su Jovica Lončar i braća Šarić. Više od tri godine Lončar i Duško Šarić bili su u pritvoru zbog pranja novca. Kada su pušteni na slobodu tužili su Crnu Goru zbog neosnovanog pritvora i traže 400.000 evra odštete. 

- Prije dvije i po godine Nikola Peković pojavio se  kao kupac hotela Kontinental, gdje je i održana njegova svadba. Ranije su se nezvanično pominjale informacije da su Braća Šarić vlasnici čuvene diskoteke "Top hil". Sada je vlasnik te diskoteke Nikola Peković. Diskoteka je vlasnik još jedne diskoteke Maksimus u Kotoru.

Poznato je da je košarkaš Nikola Peković investirao u više objekata na Zlatiboru, ali i Crnoj Gori. Porijeklo njegove imovine nije sumnjivo, jer je igrajući u NBA ligi zaradio više od 73 miliona dolara. 

NBA liga ima politiku da sve ugovore objavljuje i Pekovićev ugovor sa Minesotom iz 2013. bio je na 60 miliona dolara. On se kasnije povrijedio, ne znam kakvi su bili detalji ugovora, mislim da nije sve dobio, ali porijeklo njegovog novca ne može da bude sporno, smatraju poznavoci karijere ovog košarkaša. 

Nikola Peković je krajem prošle godine ekskluzivno za "Blic" izjavio da je Duška Šarića upoznao u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora, a ljeta te godine nastala je i njihova fotografija sa jahte. 

- Duška Šarića upoznao sam u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora. Nikada mi nije smetalo da se družim s njim, jer je više puta pokazao koliki je prijatelj. Sa Duškom nemam nikakvih zajedničkih ulaganja, ali to ne znači da ih neću imati kada on bude i pravosnažno oslobođen - rekao je svojevremeno Peković. 

Brat Pekovićevog kuma, Darko, tereti se za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina. U posebnom postupku optužen je za pranje 22 miliona eura ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.