open-navfaktor-logo
search
Istječe rok
Niko se nije javio: Nema zainteresovanih za predsjedničku fotelju u Slobodi
Fudbalski klub Sloboda posljednjeg dana maja raspisao je javni poziv za izbor novog mandatara Upravnog odbora.
06.06.2023. u 11:49
get url
text

Iz kluba je saopćeno da svi zainteresovani pojedinci trebaju najkasnije do sedmog juna ove godine trebaju dostaviti svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski.

Rok za prijave istječe sutra, a Faktoru je iz izvora bliskih klubu potvrđeno da do danas nije bilo prijava, odnosno zainteresovanih osoba.

VEZANI TEKST - Sloboda ostala bez generalnog direktora: Jusufović podnio ostavku i upro prstom u krivce za ispadanje iz PLBiH
 

Sloboda je na hitnoj sjednici Skupštine održanoj 31. maja ostala bez predsjednika. Elmir Šećerbegović podnio je ostavku na tu funkciju nakon što su Tuzlaci ispali iz Premijer lige BiH. Skupština je usvojila ostavku i na taj način razriješila Upravni odbor.

U međuvremenu je ostavku podnio i generalni direktor Slobode Eldar Jusufović.

Klub sa Tušnja poslije rezultatskog kraha dospio je u žižu interesovanja. Prvo je Azmir Husić, finansijer Tuzla Cityja, preko medija ponudio fuziju dva tuzlanska sportska kolektiva. Nakon burnih reakcija i jasnog "ne", Husić je održao sastanak s predstavnicima navijačke grupe Fukare i poručio im da je spreman preuzeti predsjedničku fotelju, a od njih je dobio podršku.

VEZANI TEKST - Prijatelji FK Sloboda: Azmir Husić nema podršku svih članova Skupštine i navijača

Međutim, nedugo poslije sastali su se članovi udruženja Prijatelji FK Sloboda i članovi Skupštine kluba, a jedan od rijetkih zaključaka bio je da Husić nema podršku za povratak među Crveno-crne.

Navijači priželjkuju da požar na Tušnju gasi vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić. Da bi to bila idealna opcija za Slobodu napisao je u svojoj ostavci i direktor Jusufović.

Bilo kako bilo, Sloboda nema mnogo vremena za pripreme, izbor trenera, imenovanje cjelokupnog sportskog sektora, sklapanje rostera za nadolazeću sezonu u Prvoj ligi FBiH, a cilj je ekspresan povratak u elitni rang.

U Slobodi je poslije ispadanja iz Premijer lige BiH ostalo svega šest igrača s profesionalnim ugovorima. Izvjesno je da će Slobodu napustiti Eldar Mehmedović, mladi reprezentativac BiH koji je na radaru mnogih klubova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.