open-navfaktor-logo
search
Trebinje
Niko ništa nije primijetio: Ubijena Ljiljana i ranjeni Slaviša pronađeni tri i po sata nakon zločina
Policiju je pozvao Ljiljanin brat, koji se zabrinuo jer mu sestra nije odgovarala na telefonske pozive, nakon čega je primijetio Slavišin automobil ispred zgrade Fonda
03.07.2019. u 19:23
get url
text

Slaviša R., koji je jučer poslijepodne ubio svoju suprugu Ljiljanu R. u Trebinju, a potom pucao sebi u glavu, u kritičnom je stanju i hospitalizovan je u Kliničkom centru u Podgorici, a sve prognoze o njegovom zdravstvenom stanju krajnje su neizvijesne.

Ovaj zločin koji je potresao Trebinje, dogodio se jučer oko 15.30 sati u zgradi Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a, filijala Trebinje, gdje je ubijena žena radila. Međutim, slučaj je tek oko 19 sati prijavljen policiji i za to vrijeme se za zločin uopšte nije znalo.

Naime, kako saznajemo, policiju je pozvao Ljiljanin brat, koji se zabrinuo jer mu sestra nije odgovarala na telefonske pozive, nakon čega je primijetio Slavišin automobil ispred zgrade Fonda. Odmah je posumnjao da nešto nije u redu, jer je Ljiljana prije 15-tak dana napustila supruga, jer su imali nekih porodičnih problema.

Dolaskom na mjesto događaja, nesretna žena pronađena je mrtva, dok je teško ranjeni Slaviša, koji je još davao znake života, hitno prebačen u prostorije Hitne pomoći u Domu zdravlja Trebinje, a nakon toga u Klinički centar u Podgorici.

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da su slijed događaja istražitelji sklopili na osnovu snimaka videonadzora, budući da svjedoka zločina nije bilo.

Slaviša je najprije došao za šalter, gdje je na ovjeri zdravstvenih knjižica radila njegova supruga, te su se tu kratko verbalno sukobili, nakon čega je napustio poslovnicu.

Potom je sačekao da svi ostali službenici odu, dok je nesretna Ljiljana ostala duže, jer je bila dežurna.

Dvadesetak minuta kasnije, ponovo je ušao u šalter-salu, noseći u ruci ukrasnu kesu u kojoj je skrivao pištolj. Prišao je pultu, te u Ljiljanu ispalio fatalni hitac. Zatim je i sam prošao iza pulta, te pucao sebi u glavu.

- Sve da je neko i ulazio u šalter-salu, s obzirom da se sve odigralo iza pulta koji je visok oko metar i po, ne bi ništa primijetio, već bi se vratio, pomislivši da nema nikoga - pojasnio nam je izvor iz istrage činjenicu da niko tri i po sata nije primijetio ništa neobično.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović potvrdio je da je današnjom odbukcijom tijela ubijene konstatovano da se na glavi nalazi jedna prostrijelna rana usljed koje je nastupila trenutna smrt.

Iza ubijene Ljiljane, koja će biti sahranjena sutra na mjesnom groblju u Konjskom, ostalo je troje djece.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.