open-navfaktor-logo
search
Potvrdio načelnik
Niko ne traži odštetu zbog deponovanja tri skupocjena auta u PU Banja Luka
Auta su vraćena Nerminu Ćulumu, Denisu Giljonu i Velidu Salaševiću
18.10.2019. u 12:44
get url
text

Načelnik PU Banja Luka Miloš Brkić istakao je danas da je policija uložila  žalbu u zakonskom roku na rješenje suda o vraćanju tri skupocjena vozila koja su bila deponovana pet mjeseci u PU Banja Luka. Međutim, žalba nije uvažena. 

- Što se tiče pitanja o imovinsko-pravnom zahtjevu osoba od kojih su vozila oduzeta, nismo upoznati i niko nam to još nije dostavio - kazao je Brkić. 

Policijska uprava Banja Luka postupila je po pravosnažnom rješenju banjalučkog Osnovnog suda i privremeno oduzeta vozila, dva "lamborghinija" i "ferrari", jučer vratila osobama od kojih su oduzeta. 

Auta su vraćena Nerminu Ćulumu, Denisu Giljonu i Velidu Salaševiću, iako policijski službenici banjalučke Policijske uprave nisu završili detaljne provjere i status tih vozila. Također, u okviru istog predmeta, prema nezvaničnim saznanjima, postoji krivična prijava stvarnog vlasnika ova tri vozila Paula R., koja je preko advokata zaprimljena u Policijskoj upravi i u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv navedenih osoba za krivično djelo utaja.

U prijavi je obrazloženo da je Paul R. prekinuo komunikaciju sa trojicom navedenih, zahtijevao vraćanje svojih vozila što su oni odbili, te da su vozila neovlašteno dovezena u BiH i mimo njegove volje zadržana u njihovom posjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.