open-navfaktor-logo
search
Bivši predsjednik FBiH
Niko Lozančić pita Čovića: U čije ime i za čiji račun podržavaš Dodika?
Bivši predsjednik Federacije BiH, državni parlamentarac i dugogodišnji funkcioner HDZ-a BiH Niko Lozančić žestoko je kritizirao predsjednika ove stranke Dragana Čovića.
20.02.2020. u 22:11
get url
text
Niko Lozančić

- Ne podržavam Milorada Dodika ni u čemu! Danas kada niko normalan ne podržava Milorada Dodika u njegovom rušilačkom, destruktivnom i destabilizirajućem naletu na sve normalne odnose u Bosni i Hercegovini, podržava ga jedino HNS i Dragan Čović! U čije ime i za čiji račun Dragane - napisao je Lozančić na Facebooku.

Dodao je da Dodik "Hrvatima i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj nije saveznik te ga ne mogu podržavati i svrstavati se na njegovu stranu".

- Svako ko ga blago upozori na neprihvatljivost njegovih postupaka i djelovanja izložen je grubim uvredama i nipodaštavanjima s njegove strane. Časni Banjalučki biskup, Franjo Komarica, koji se još jedini od malobrojnih tamošnjih katolika usuđuje reći istinu o njegovoj "demokratskoj" vladavini, svaki puta je izložen čitavoj salvi njegovih uvreda i nipodaštavanja, i umjesto da politički predstavnici Hrvata podrže biskupa i stanu u njegovu obranu, podržavaju Dodika! Što je previše, previše je - napisao je Lozančić.

On je istakaio da ne podržava takvav stav, a podvukao je da je "siguran sam da ga ne podržavaju ni ovdašnji Hrvati".

- Nama treba mir, razumijevanje i dobrosusjedski odnosi, treba nam pozitivna politička klima koja neće otjerati iz ove zemlje i ono malo preostalih Hrvata! Dosta nam je politike ucjena i ucjenjivanja - poručio je Lozančić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.