open-navfaktor-logo
search
Bivši trener Bayerna
Niko Kovač dočekao priliku da se revanšira Salihamidžiću
Bayern neće odbraniti trofej u Ligi prvaka osvojen prošle sezone, a to je postalo jasno sinoć nakon što su Bavarci u revanšu četvrtfinala s 1:0 savladali PSG, što nije bilo dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.
14.04.2021. u 12:29
get url
text

Bavarce već duže vrijeme trese kriza i sukob u čijem se središtvu nalaze trener Hansi Flick i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Glavni razlog sukoba je neslaganje oko transfer politike kluba.

Trener koji je naslijedio Niku Kovača želi biti više uključen u poslove oko transfera, dok bivši Zmaj ne želi da mu se trener miješa u posao.

Proteklih dana dosta je nekadašnjih fudbalera Bayerna koji u sukobu Salihamidžića i Flicka biraju stranu, a posljednji u nizu je i bivši trener Niko Kovač.

Kovač, kojeg je upravo Salihamidžić doveo u Bayern, kritikovao je sportsku politiku Bavaraca te se tako pomalo revanširao za otkaz nekadašnjem saradniku.

- Slaganje ekipe i planiranje za sljedeću sezonu odrađujemo zajednički, sportski direktor Paul Mitchell, ja i naši skauti. Razgovaramo o svemu, o prinovama i potencijalnim pojačanjima. Mislim da bi tako trebalo biti u svakome klubu. Uostalom, to je jedan od razloga zbog kojih sam došao ovamo - kazao je Kovač za Bild, te dodao:

- Svi znamo kako to izgleda u Bayernu. Potpuno suprotno od Monaca. Kako mi je u Monacu, tako mi je bilo i u Frankfurtu. To želi svaki trener. Morate razgovarati. Trener mora biti uključen u slaganje ekipe.

Kovač je na kraju naglasio kako mu je neshvatljivo da se nakon svih uspjeha koje je ostvario njegov nasljednik vodi rasprava od Flickovom odlasku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.