open-navfaktor-logo
search
Finiš kvalifikacija
Nijemci u Bugojnu: Remi ili pobjeda vode Zmajeve na Evropsko prvenstvo
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo danas igra protiv Njemačke.
29.04.2021. u 07:56
get url
text

Bugojno je domaćin dvoboja koji počinje u 16:10 sati.

Mnogo je kombinacija u kojima se bh. tim može domoći završnice EURO 2022, pa čak i u slučaju da izgubi obje preostale utakmice u grupi 2.

- Njemačka dolazi u najboljem sastavu koji mogu trenutno izvesti. Sigurno je da su favoriti, ne samo protiv nas, nego i protiv mnogo reprezentacija u Evropi. Sam njihov dolazak u sastavu koji su najavili pokazuje njihovu ambiciju - rekao je selektor BiH Ivica Obrvan.

- Ja bih želio da u ova svega tri treninga koliko ćemo imati u pripremama za tu utakmicu ostanemo na onom tragu zadnje utakmice protiv Austrije sa koncentracijom, zalaganjem, borbenošću, da damo sve od sebe, zadnji atom snage, da pokušamo osvojiti bod ili pobijediti, što bi nas potpuno odvelo na Evropsko prvenstvo. Isto tako moramo razmišljati za vrijeme te utakmice i o utakmici koja dolazi nakon nje, a to je protiv Austrije - dodao je Obrvan.

Najveći hendikep za bh. tim u finišu kvalifikacija je izostanak Marka Panića, a problema s povredom imao je i Dejan Malinović.

Njemačka dva kola prije kraja ima osam bodova, BiH četiri, Estonija i Austrija po dva.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasirat će se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Ranije su nastup na EURO 2022 osigurali domaćini te Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.