open-navfaktor-logo
search
Sedam utakmica
Nijemci ne mogu na stadione, omogućeni im besplatni TV prijenosi
Koronavirus naprosto je paralizovao sport na tlu Evrope, ali ne samo sport.
12.03.2020. u 10:19
get url
text

Prvenstva u Italiji i Švicarskoj su obustavljena, u drugim zemljama sve u češće utakmice bez publike, a odgođene su i dvije utakmice osmine finala Evropske lige koje su se trebale igrati večeras.

U strahu od koronavirusa u Njemačkoj je donesena odluka prema kojoj će se fudbalske utakmice igrati bez prisustva publike. Publike neće biti na stadionima Bundeslige i 2. Bundeslige, dok su mečevi 3. Lige u potpunosti odgođeni.

Zbog delikatne situacije Sky, koji inače naplaćuje direktne prijenose utakmica, odlučio u narednom kolu nekoliko utakmica dva najjača njemačka fudbalska ranga učiniti dostupnim svojim gledaocima, i to bez naknade.

Četiri utakmice 26. kola Bundeslige koje se igraju u srijedu, s početkom u 15.30 sati, gledaoci će moći pratiti beplastno, a riječ je o susretima: Borussia Dortmund - Schalke, Köln - Mainz, RB Leipzig - Freiburg i Hoffenheim - Hertha.

U nedjelju će ljubitelji 2. Bundeslige od 13.30 sati moći besplatno pratiti duele Wehen Wiesbaden - Stuttgart, Hannover - Dynamo Dresden i St. Pauli - Nürnberg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.