Sud u Sarajevu

Nije stigao nalaz vještačenja: Ponovno odgođeno suđenje u predmetu "Memić"

Objavljeno: 19.09.2019. u 10:54 Autor: M. M.

Na ročištu su vještaci trebali prezentirati nalaz ponovljenog saobraćajnog vještačenja koje su obavili na mjestu stradanja Dženana Memića

Ročište u predmetu "Memić" koje je danas trebalo biti održano u Kantonalnom sudu u Sarajevu, odgođeno je jer vještaci iz Banje Luke nisu još završili nalaz, potvrdila je za Faktor Amra Kovačević, glasnogovornica Suda.

Na ročištu su vještaci trebali prezentirati nalaz ponovljenog saobraćajnog vještačenja koje su obavili na mjestu stradanja Dženana Memića.

Riječ je o ponovljenom suđenju u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferović koji su prvostepenom presudom oslobođeni za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić, odnosno za neukazivanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Vrhovni sud FBiH tu je odluku Suda ukinuo, te naložio novo nezavisno vještačenje po vještacima saobraćajne struke.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku svjedoci Tužilaštva i odbrane došli su do potpuno suprotnih rezultata saobraćajnih vještačenja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije