open-navfaktor-logo
search
Reagovao Zabaleta
Nije se svima svidjelo što je Lionel Messi nosio arapski ogrtač
Lionel Messi, kapiten fudbalske A reprezentacije Argentine, do kraja života će pamtiti 18. decembar 2022. godine.
18.12.2022. u 22:28
get url
text

Messi je večeras osvojio jedini pehar koji mu je nedostajao - titulu svjetskog prvaka, a proglašen je i za najboljeg igrača finala i najboljeg igrača Mundijala u Kataru.

Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e, Messiju je uručio pehar platenarnog prvaka, koji je sa saigračima podigao ogrnut crnim plaštom koji mu je stavio Infantino.

Na društvenim mrežama odmah se počelo pisati o "misterioznom" plaštu, a riječ o bishtu, tradicionalnom ogrtaču bogatih katarskih državljana koji ga često nose preko ostatka odjeće. Prema arapskoj tradiciji, bisht se obično nosi zbog prestiža u posebnim prilikama kao što su vjenčanja, festivali i muslimanski praznici.

No, nije se svima svidjelo ono u čemu su vidjeli Messija. Tako je reagovao Pablo Zabaleta, bivši argentinski reprezentativac, kojem je zasmetalo što se zbog bishta nije vidio dres novog svjetskog prvaka.

- Ali zašto? Nije bilo potrebe za time - rekao je 37-godišnji Zabaleta, koji je finale Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske pratio kao stručni komentator BBC-ja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.