open-navfaktor-logo
search
Turistička destinacija
Nije mu bilo spasa: Morski pas ubio mladića na plaži u Australiji
U blizini plaže na istom australskom otoku i prošlog mjeseca su se dogodila dva napada morskih pasa. U napadima su bez noge ostale 12-godišnja djevojčica i 46-godišnja žena
06.11.2018. u 09:03
get url
text

Policija australske pokrajine Queensland saopćila je da je 33-godišnji turist iz Victorije pretrpio kobni napad morskog psa tokom rekreativnog ronjenja.

Muškarac je pretrpio smrtonosne povrede ekstremiteta i preminuo je u ambulantnom helikopteru na putu do bolnice.

U blizini plaže na istom australskom otoku i prošlog mjeseca su se dogodila dva napada morskih pasa. U napadima su bez noge ostale 12-godišnja djevojčica i 46-godišnja žena.

Lokalne vlasti su nakon tih napada poduzele preventivne mjere i ubile pet morskih pasa u blizini plaže, ali mjere su obustavljene nakon glasnih kritika organizacija za zaštitu okoliša i divljači.

Australija je u 2017. bila na drugom mjestu, iza Sjedinjenih Država, po broju ničim izazvanih napada morskih pasa na ljude.

Otočje Whitsunday Islands je popularno turističko odredište oko 900 kilometara sjeverozapadno od Brisbanea, u Queenslandu. Do sada su napadi morskih pasa u tome području bili iznimno rijetki, rekao je glasnogovornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.