open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Nigel Pearson novi menadžer Watforda
Zanimljivo Pearson će biti treći menadžer Watforda u ovoj sezoni u kojoj je odigrano svega 15 kola Premier lige
07.12.2019. u 09:54
get url
text

Nigel Pearson imenovan je za novog menadžera engleskog premierligaša Watforda. Iz kluba su kazali da je sa Pearson dogovorena saradnja do kraja tekuće sezone, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ipak, Watford u subotu protiv Crystal Palacea sa klupe neće voditi novi menadžer, nego trener U23 tima Hayden Mullinsm. Zanimljivo Pearson će biti treći menadžer Watforda u ovoj sezoni u kojoj je odigrano svega 15 kola Premier lige.

- Pearson dolazi sa svojim iskustvom i uspjehom za koje vjerujemo da može imati vrlo pozitivan uticaj na našu sezonu - izjavio je predsjednik kluba Scott Duxbury.

Quique Sanchez Flores je otpušten u nedjelju nakon poraza Watforda od Southamptona rezultatom 1:2. Prethodno je na klupi naslijedio Javija Graciju, koji je dobio otkaz u septembru. Watford je trenutno na dnu tabele sa svega osam bodova, sedam manje od Southamptona koji je u zoni spasa.

Pearson je zadnji put radio u Premier ligi u Leicester Cityju, koji je prethodno uveo u englesku elitu. No, otpušten je u maju 2015. godine, a zamijenio ga je Claudio Ranieri, koji je sljedeće sezone "lisice" odveo do istorijskog naslova šampiona Engleske.

Osim Leicestera 56-godišnji Pearson je tokom trenerske karijere vodio mnoge engleske klubove, a izdvajaju se Newcastle United i Southampton. Zanimljivo posljednji angažman imao je u belgijskom drugoligašu OH Leuvenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.