open-navfaktor-logo
search
Serie A
Ni igrač više nije pomogao: Remi Rome kod slabašnog Beneventa, Džeko igrao od 58. minute
Fudbaleri Rome remizirali su na gostovanju kod Beneventa, a meč 23. kola Serie A završen je bez golova, iako su gosti imali ulogu velikog favorita.
21.02.2021. u 22:45
get url
text

Iz prve ozbiljnije prilike na utakmici 16. minuti domaćin je poveo. Ipak, na sreću po Romu pogodak Gianluce Lapadule je poništen zbog ofsajda.

Isti igrač je u 33. minuti pao u šesnaestercu Vučice, u čijem početnom sastavu večeras nije bilo Edin Džeke, no sudija je samo odmahnuo rukom.

U posljednjoj minuti prvog dijela Borja Mayoral, koji u posljednje vrijeme dobija priliku prije Edina Džeke, bio je u dobroj poziciji, ali je šutirao visoko preko gola pa se na pauzu otišlo s 0:0.

Od 57. minute Roma je imala igrača više na terenu jer je poljak Kamil Glik zaradio drugi žuti karton.

Ovo je Fonseca pokušao odmah materijalizovati pa je na teren već u 58. minuti poslao Edina Džeko, i to je umjesto Mayorala, već umjesto Veretouta. Portugalac je želio s dvije klasične "špice" slomiti otpor domaćina.

U 64. minuti Rick Karsdorp je dobro šutirao, ali je golman Beneventa spriječio ono najgore po njegov tim.

Iako su gosti od ulaska Džeke sve karte bacili u napad, osam minuta prije kraja Fonseca je na teren poslao i Stephana El Shaarawyja umjesto Mkhitaryana, no bez pravih rezultata.

Uprkos pravoj drami u sudijskoj nadoknadi ostalo je 0:0.

Trećeplasirana Roma s gostovanja kod slabašnog Beventa u Rim se vraća samo s jednim bodom. Možda će Fonseca, koji je propustio priliku da se dodatno približi drugoplasiranom Milanu, narednog puta malo bolje "odvagati" odluku da Džeku ostavi na klupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.