Iz prve ozbiljnije prilike na utakmici 16. minuti domaćin je poveo. Ipak, na sreću po Romu pogodak Gianluce Lapadule je poništen zbog ofsajda.

Isti igrač je u 33. minuti pao u šesnaestercu Vučice, u čijem početnom sastavu večeras nije bilo Edin Džeke, no sudija je samo odmahnuo rukom.

U posljednjoj minuti prvog dijela Borja Mayoral, koji u posljednje vrijeme dobija priliku prije Edina Džeke, bio je u dobroj poziciji, ali je šutirao visoko preko gola pa se na pauzu otišlo s 0:0.

Od 57. minute Roma je imala igrača više na terenu jer je poljak Kamil Glik zaradio drugi žuti karton.

Ovo je Fonseca pokušao odmah materijalizovati pa je na teren već u 58. minuti poslao Edina Džeko, i to je umjesto Mayorala, već umjesto Veretouta. Portugalac je želio s dvije klasične "špice" slomiti otpor domaćina.

U 64. minuti Rick Karsdorp je dobro šutirao, ali je golman Beneventa spriječio ono najgore po njegov tim.

Iako su gosti od ulaska Džeke sve karte bacili u napad, osam minuta prije kraja Fonseca je na teren poslao i Stephana El Shaarawyja umjesto Mkhitaryana, no bez pravih rezultata.

Uprkos pravoj drami u sudijskoj nadoknadi ostalo je 0:0.

Trećeplasirana Roma s gostovanja kod slabašnog Beventa u Rim se vraća samo s jednim bodom. Možda će Fonseca, koji je propustio priliku da se dodatno približi drugoplasiranom Milanu, narednog puta malo bolje "odvagati" odluku da Džeku ostavi na klupi.