open-navfaktor-logo
search
Aukcijska prodaja
Ni devet mjeseci od prodaje nije isplaćen novac Zavodu PIO za Dom penzionera u Nedžarićima
Prošlo je više od devet mjeseci od prodaje devastiranog Doma penzionera u Nedžarićima preko Agencije za privatizaciju FBiH Capital Holdingu, a novac još nije isplaćen Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje. Objekat je prodat za 10,3 miliona KM.
21.07.2020. u 07:46
get url
text

- Do sada je uplaćeno samo milion i 36 hiljada KM, a što je 10 posto od ukupne cifre. Trebaju da se ovih dana održe sastanci u vezi s prodatim Domom penzionera. To je sve što vam u ovom trenutku možemo kazati  - rečeno nam je u Zavodu PIO.

Zijad Krnjić, direktor zavoda PIO, ranije je za Faktor izjavio da je prva rata trebalo da bude uplaćena u martu kazavši da sve dok kupac ne isplati i posljednji fening, neće dobiti Dom penzionera, odnosno, lokaciju. Dogovoreno je da novac bude isplaćen u četiri rate.

VEZANI TEKST - Ni pet mjeseci od prodaje nema radova na lokaciji devastiranog Doma penzionera u Nedžarićima

Podsjećamo, Capital Holding je milion i 36.000 KM uplatio prije aukcijske prodaje, koliko je iznosio depozit jer bez toga nije mogao učestvovati u prodaji koja je održana 16. oktobra 2019. godine.

Redžo Mehić, predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH, nam je kazao da na sjednicama Upravnog odbora Zavoda PIO, čiji je član, nije bila informacija o Domu penzionera u Nedžarićima.

Iz Capital Holdinga smo ostali uskraćeni za odgovor zašto još  nije isplaćen novac Zavodu PIO za Dom penzionera u Nedžarićima, odnosno, zašto nije uplaćena do sada ni prva rata.

Ranije su predstavnici ove kompanije izjavljivali kako će se devastirani Dom penzionera u Nedžarićima srušiti, a na toj lokaciji je planirano da se gradi tržni centar, hotel, poslovna zgrada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.