Član Miamija

NFL će snositi troškove bolnice za igrača koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio ruku

Objavljeno: 10.07.2019. u 15:44

Norton kojeg su na draftu 2018. godine izaabrali North Carolina Panthersi je u decembru prešao u Miami, a ove godine zaradio je 495 hiljada američkih dolara

FOTO: TWITTER

Kendrick Notron u nedavnoj teškoj saobraćajnoj nesreći izgubio je ruku. Član NFL ekipe Miami Dolphinsa osim teške povrede zbog koje mora okončati profesionalnu karijeru našao se i u finansijskim problemima.

Njegova porodica organizovala je humanitarnu akciju oko je cilje prikupiti 150.000 dolara, što je iznos koji bi Nortonu omogući normalan život u budućnosti, dok će račun boravka u bolnici i pružanja medicinskih usluga platiti NFL.

Norton kojeg su na draftu 2018. godine izaabrali North Carolina Panthersi je u decembru prešao u Miami, a ove godine zaradio je 495 hiljada američkih dolara.

Nakon teške povrede Norton će biti uvršen na listu fudbalera koji su povrijeđeni mimo terena i čije povrede nemaju veze sa američkim fudbalom, zbog čega će njegov klub moći da odluči da li će mu isplatiti plaću od ove godine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije