open-navfaktor-logo
search
Washington
"Nezgodna" pitanja: Bijela kuća oduzela akreditaciju novinaru CNN-a
Novinar CNN-a, koji je napadnut zbog pitanja o migrantima, nastavio je Trumpu postavljati pitanja o istrazi o ruskom uplitanju u američke izbore
08.11.2018. u 09:03
get url
text

Bijela kuća objavila je da je oduzela novinarsku akreditaciju CNN-ovom novinaru koji je učestvovao u raspravi s predsjednikom Donaldom Trumpom jučer na konferenciji za medije.

- CNN se treba sramiti zbog toga što vi radite za njih. Vi ste neodgojena, grozna osoba - kazao je Tramp novinaru Jimu Acosti tokom brifinga u Bijeloj kući održanog dan nakon američkih izbora koji se održavaju na sredini predsjednikovog mandata, prenosi Index.hr.

- Dosta je, vratite mikrofon - rekao je Trump Acosti pošto se s njim posvađao zbog migrantske povorke koja iz srednje Amerike ide prema američkoj granici.

- Kada objavljujete lažne vijesti, što CNN radi, u velikoj mjeri, vi ste neprijatelj naroda -  dodao je na kraju svađe s Acostom.

Novinar CNN-a, koji je već bio na meti milijarderovih napada, nastavio mu je postavljati pitanja o istrazi o ruskom uplitanju u američke izbore dok se predsjednik udaljavao od govornice ne želeći dalje odgovarati.

U svom saopćenju TV mreža CNN nazvala je predsjednikove komentare "neameričkim" i podržala svog novinara. "Slobodni mediji su od vitalnog značaja za demokratiju", ustvrdio je CNN.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.