open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade
Nezaposlenima u Brčkom po 100 maraka jednokratne pomoći
Vlada Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je na vanrednoj sjednici usvojila Zaključak o davanju saglasnosti na kriterije za dodjelu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama u iznosu 100 maraka.
12.10.2020. u 12:37
get url
text

Jednokratnu novčanu pomoć od 100 maraka dobit će po jedna nezaposlena osoba koja se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH zaključno s 1. septembrom 2020. godine, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Distribucija novčane pomoći vršit će se putem poštanskih službi koje postoje na području Brčko distrikta BiH. Za ove namjene Vlada Brčko distrikta BiH izdvojila je 1.000.000 maraka.

Vlada je usvojila i Informaciju s Prijedlogom odluke o usvajanju Akcijskog plana za reformu javne uprave, Prijedlog odluke o usvajanju Akcijskog plana za prevenciju korupcije za vrijeme trajanja prirodne nesreće zbog covida-19, Prijedlog nacrta odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorom bez naknade i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt organizacijskog plana Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.