open-navfaktor-logo
search
Privedeni su
"Nezapamćen slučaj prevare" u Njemačkoj: Državljanin Srbije i maloljetnik naplaćivali ulaz u toalet na stanici
Njemačka policija uhapsila je 24-godišnjeg državljanina Srbije i njegovog maloljetnog saradnika, koji ima državljanstvo Njemačke, zbog prevare na željezničkoj stanici u gradu Bochumu, tačnije jer su se pretvarali da su zaposlenici i putnicima su naplaćivali ulaz u toalet.
16.12.2021. u 14:30
get url
text

Njih dvojica su primijećena u ponedjeljak oko 14 sati, kada su dvojica željezničara pozvala policiju pošto su prethodno od putnika dobili informaciju da su se korisnicima toaleta dva nepoznata muškarca predstavila kao zaposlenici, piše Waz.de.

Njemački portal navodi da su dva muškarca od 24 i 16 godina putnicima govorili da je glavni ulaz u toalet neispravan, ali da mogu ući preko sporednih vrata uz naknadu.

- Muškarci su ova vrata otvorili prethodno, ilegalno. Kako tačno, nije sigurno - piše portal.

Portparol policije u Bochumu istakao je da nikada nisu zabilježili ovakav slučaj.

Nakon što ih je policija privela, muškarci su negirali krivicu, tvrdili su da se ne poznaju i da su se slučajno sreli u toaletu, a onda su se počeli međusobno optuživati da je onaj drugi kriv.

Policija je kod državljanina Srbije pronašla deset eura koje su oduzeli kao dokaz, a maloljetnik je pušten nakon što je po njega došla majka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.