open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Nezadovoljni pojačanjem od 165,5 miliona eura, Juve kreće u remont odbrane?
Italijanski reprezentativac iz Chelseaja prvi je na listi želja čelnika Stare dame 
02.12.2019. u 10:32
get url
text

Fudbaleri Juventusa izgubili su lidersku poziciju u Serie A nakon nedjeljnog remija protiv Sassuola (2:2), te trijumfa Intera protiv SPAL-a (2:1).

A odmah nakon toga krenula je priča o pojačanjima. Kako pišu italijanski mediji, Stara dama želi pojačati odbranu, a kao moguće rješenje za poziciju lijevog beka navode Emersona Palmierija iz Chelseaja.

Matthijs De Ligt stigao je ljetos iz Ajaxa i postao najskuplji centralni bek u historiji fudbala. Juve će za njegove usluge izdvojiti 165,5 miliona eura (obeštećenje 85,5 miliona eura i godišnja plaća između 16 i 24 miliona eura po sezoni).

Holanđanin je ove sezone za Staru damu odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol, a protiv Sassuola se nije proslavio (kod prvog gola nije bio dobro pozicioniran, a kod drugog je grubo pogriješio). Juve je svjestan problema koje ima u odbrani pa su već krenuli u potragu za pojačanjem.

Prvi na listu želja za zimski prijelazni rok je Palmieri (25). Italijanski reprezentativac je u Chelsea stigao 2018. godine iz Rome za 20 miliona eura, a ove je sezone kod Franka Lamparda odigrao 11 utakmica. Ima ugovor do 2022. godine, a Juventus bi ga doveo već ove zime pa bi ih i ovaj posao mogao dosta koštati. Prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, ali jasno je kako će Chelsea tražiti bar dvostruko više.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.