open-navfaktor-logo
search
CR7 glavni krivac
Nezadovoljni navijači tuže Pjanićev Juventus
Početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno sa aerodroma nakon leta iz Kine
30.07.2019. u 19:43
get url
text

Grupa fudbalskih navijača iz Južne Koreje podigla je tužbu protiv organizatora prijateljske utakmice između Juventusa i All Stars tima korejske lige jer nije nastupio Portugalac Cristiano Ronaldo.

Ronaldo je po ugovoru trebao igrati barem jedno poluvrijeme, ali je na koncu cijelu utakmicu koja je završila rezultatom 3.3, proveo na klupi.

Na tribinama stadiona u Seoulu okupilo se više od 60.000 gledalaca, a mnogi su došli na utakmicu kako bi vidjeli jednog od najboljih fudbalera svijeta. Posebno nakon što je organizator utakmice, kompanija The Fasta Inc, najavila kako je CR7 igrati barem jedno poluvrijeme.

Zanimljivo, početak utakmice kasnio je sat vremena jer su igrači Juventusa došli na stadion direktno sa aerodroma nakon leta iz Kine.

- Mnogi navijači su kupili ulaznice kako bi vidjeli Ronalda. Organizator je reklamirao utakmicu kako će Portugalac sigurno igrati barem 45 minuta. Kompanija je lažnim oglašavanjem iskoristila igrača, ali i prevarila navijače - kazao je advokat Kim Min-ki koji priprema tužbu, prenosi Fena.

Advokat će za svakog navijača tražiti povrat novaca za ulaznicu (59 dolara), te odštetu za duševne boli (850 dolara).

- Do sada je nekoliko osoba podiglo tužbu, a imamo najava za još nekoliko stotina osoba - kazao je advokat dodavši:

- Što se tiče duševne boli, želio bih naglasiti kako su neki od navijača veliki fanovi Ronalda, dakle, za njih je njegovo neigranje bilo vrlo bolno.

Iz kompanije koja je organizovala utakmicu objavili su saopćenje u kojem se navodi kako italijanski fudbalski velikan nije poštovao uvjete ugovora, a vodstvo K League poslalo je torinskoj Staroj dami protestno pismo zbog kršenja ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.