open-navfaktor-logo
search
Trener Veleža
Nezadovoljni Dudić preuzeo odgovornost: Šta je ostavio za svlačionicu?
Fudbaleri Rudara iz Prijedora prekinuli su veliku seriju Veleža bez poraza u Premijer ligi BiH koja je trajala od kraja oktobra prošle godine.
02.08.2021. u 22:08
get url
text

Gosti su u Vrapčićima slavili s 2:0, a na ruku im je svakako išla i činjenica da je trener Mostaraca Feđa Dudić odlučio odmoriti velćinu svojih igrača koji su iznijeti teret revanša s AEK-om u drugom pretkolu Konferencijske lige.

VEZANI TEKST - Rođeni omamljeni Evropom: Rudar prekinuo nevjerovatan niz Veleža

Niz Veleža stao je poslije 21 utakmice.

- Nije umor pravi razlog poraza. Preuzimam glavni dio krivica, preuzimam odgovornost. Ja sam birao sastav. Da smo stavili prvih 11 iz Atine vjerovatno bi bilo 0:5. Karma je čudo. Digli smo se protiv AEK-a, misli smo da smo dotakli nebo. Bolje da se sad vrati nego nekad kasnije. Kako daješ, tako ti se vrati. Znam zašto nismo pobijedili, ali to je za svlačionice - kazao je Dudić u izjavi za MojaTV nakon utakmice, te dodao:

- Zgusnut je raspored, ali moraš biti spreman ako hoćeš u Evropu. Lijepo je igrati evropske utakmice, ali moraš i prvenstvo. To je nama prioritet. Elfsborg će biti svježiji, probat ćemo se postaviti na najbolji način, a ako budemo kao danas nemamo se čemu nadati.

Iskusni trener Rudara, Nikica Milenković, svjestan je da su Rođeni bili umorni...

- Treba biti objektivan. Bili su umorni, a mi smo to iskoristili. Mogao je rezultat biti i veći. Ja sam ponosan na igrače. Pokazali su znanje, pamet i karakter. Veležu želim da ostane u Evropi i da prođu i Feyenoord i da predstavlja bh. fudbal. Ovdje je bilo velikih igrača i uvijek će ih biti - rekao je Milenković za Moja TV.

Rudar u narednom kolu dočekuje Sarajevo, koje nije na najbolji mogući način krenulo u novu sezonu.

- Svaki pozitivan rezutat daje samopuzdanje. Sarajevo je veliki tim i za sve bodove moraš krvariti, kao Velež protiv AEK-a. Ako se ne trudiš, onda te Bog kazni. Ovi momci imaju veliku podršku i ja ih samo molim za pravi pristup i kad imaš pristup onda ih Bog pazi - poručio je nekadašnji fudbaler Rijeke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.