open-navfaktor-logo
search
Nije komunikativan
Nezadovoljan selektorom Zmajeva: Bivši hrvatski reprezentativac žestoko kritikovao Ivayla Peteva
Novi selektor Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev ne može se pohvaliti da kontroliše svlačionicu. Bar se to može zaključiti iz vremena kada je radio u zagrebačkom Dinamu.
26.01.2021. u 14:42
get url
text

Bugarin je jedini trener koji u posljednjih 15 godina nije osvojio titulu sa Modrim, a kratkih rukava ostao je i u Kupu Hrvatske.

Tokom boraka na Maksimiru bio je u sukobu sa Sammirom, brazilskom veznjakom koji je upisao i sedam nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Kasnije su obojica otišla iz Zagreba. Sammir je dobio otkaz dva dana pred početak sezone, neposredno nakon što je otkaz dobio Petev.

- S trenerom Ivaylom Petevom nismo radili - ništa. Pripreme su bile čista katastrofa, do početka se s njim nisam osjećao dobro, nisam mogao uhvatiti tjelesnu spremu. Ništa se nije radilo kako treba - govorio je svojevremeno Sammir.

U kasnijim razgovorima Sammir se opet osvrtao na eru dok je Petev bio strateg Dinama.

- Nisam bio zadovoljan trenerom Ivajlom Petevom. Uopće nismo imali nikakvu komunikaciju. Tačnije, Petev nije imao komunikaciju s igračima, nisam samo ja bio taj slučaj. To mi je užasno smetalo - rekao je Sammir za Jutarnji list.

Petev će sutra biti i zvanično promovisan za novog selektora Zmajeva. Istog dana Izvršni odbor FSBiH izabrat će mu i najbliže saradnike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.