open-navfaktor-logo
search
Nepromišljen potez
Neymar prekršio COVID-19 protokol, prijeti li mu neigranje u finalu?
Pobjedom nad Leipzigom fudbaleri Paris Saint-Germaina izborili su plasman u finale Lige prvaka.
19.08.2020. u 08:59
get url
text

Francuski prvaci su na putu to željene borbe za titulu najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja potrošili milijardu i 200 miliona eura, tačnije toliko je potrošio čovjek u čijem su vlasništvu, katarski šeik Nasser Al-Khelaifi.

PSG će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Bayern - Lyon, koji je na programu večeras.

No, nakon sinoćnje utakmice mnogi se pitaju da li će UEFA ispoštovati samu sebe i svoj COVID-19 protokol, prema kojem je fudbalerima zabranjeno razmjenjivati dresove, a što je sinoć učio brazilski napadač Neymar.

Na stranici 31 protokola, koji je objavljen ranije ovog mjeseca navodi se:

- Fudbalerima se preporučuje da se suzdrže od razmjene dresova.

U daljem pojašnjenju iz UEFA-e poručuju da bi "nepoštivanje mjera može dovesti do disciplinskih mjera u skladu s UEFA-inim disciplinskim propisima."

Prema izvještajima prije povratka takmičenja, zamjena dresova tokom play-offa u Lisabonu rezultirala bi inače 12-dnevnim periodom samoizolacije.

Nakon svega postoji realaan rizik da bi Brazilac zbog nepromišljenog poteza mogao propustiti finale Lige prvaka koje je na rasporedu 23. augusta. Šta će se stvarno desiti, odlučiti će UEFA, s obzirom da je razmjena dresova ne preporučuje, a nije decidno zabranjena.

Pogledajte OVDJE trenutak kada je Neymar zamijenio dres sa Marcelom Halstenbergom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.