open-navfaktor-logo
search
Sjajni Brazilac
Neymar ne razmišlja o odlasku iz Pariza: Sretan sam u PSG-u
Ono što najviše volim je da izlazim na teren bez obzira gdje se nalazim, kazao je Neymar
12.12.2019. u 16:28
get url
text

Brazilski fudbaler Neymar kazao je da je sretan u Paris Saint-Germainu i izrazio nadu da će biti od velike pomoći timu u nokaut fazi Lige prvaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentativac Brazila u oktobru je otvoreno priznao da je želio da napusti Park prinčeva, samo dvije godine nakon dolaska iz Barcelone u rekordnom transferu.

- Sretan sam u Parizu. Sretan sam kada igram fudbal. Ono što najviše volim je da izlazim na teren bez obzira gdje se nalazim. Tamo gdje su dva gola, lopta i saigrači, tu sam sretan - rekao je Neymar.

Brazilac je u sinoćnjoj pobjedi rezultatom 5:0 protiv Galatasaraya u Parizu postigao gol i kod dva asistirao, te izborio penal u finišu u susreta. PSG je suvereno prošao grupu A u kojoj je iza sebe ostavio veliki Real Madrid.

- Važno je da smo i dalje u konkurenciji u februaru, a to je veoma važno i za mene. Zbog povrede nisam igrao u toj fazi prošle godine i moramo razmišljati o navijačima i učiniti sve kako bi te utakmice dočekali zdravi - istakao je Neymar.

U osminu finala Lige prvaka plasirali su se: Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern, Tottenham, Manchester City, Atalanta, Juventus, Atletico Madrid, Liverpool, Napoli, Barcelona, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Olympique Lyon, Valencija i Chelsea.

Žrijeb parova osmine finala održat će se u ponedjeljak u Nyonu sa početkom u 12 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.