open-navfaktor-logo
search
Obećanje gradonačelnika
New York će podijeliti 500.000 halal obroka tokom ramazana
Grad New York namjerava poslužiti pola miliona halal obroka tokom ramazana u okviru programa kojim bi se moglo prehraniti čak dva miliona stanovnika koji nisu u stanju platiti hranu, najavio je gradonačelnik Bill de Blasio.
25.04.2020. u 08:37
get url
text
Priprema ramazanskih obroka u New Yorku
Priprema ramazanskih obroka u New Yorku

Grad će također osigurati i košer obroke za Jevreje. Radi se o programu u okviru kojeg je podijeljeno najmanje deset miliona obroka na 435 lokacija i taksijem u domove Njujorčana, a koji je koštao najmanje 170 miliona dolara.

- Jedan od najplemenitijih poziva tokom ramazana je nahraniti gladne. Sjetiti se biti tu za one kojima je potrebna pomoć. A to je sada teže nego ikada do sada jer ljudi ne mogu ići u svoje džamije - rekao je de Blasio tokom informativnog brifinga u četvrtak.

Gradske vlasti očekuju da će kriza sa nedostatkom hrane biti sve teža. Gradonačelnik je procijenio da će grad izgubiti najmanje 475.000 radnih mjesta zbog restriktivnih mjera koje je potaknula pandemija COVID-19.

De Blasio je rekao kako gradske vlasti očekuju da će osigurati najmanje 10 miliona obroka ovog mjeseca, a spremni su poslužiti 15 miliona u maju. Gradonačelnik nije dao konačnu procjenu troškova.

- Nijedan Njujorčanin neće ostati gladan – obećao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.