open-navfaktor-logo
search
Radnici na terenu
Nevrijeme u Sarajevu: Trolejbus se zaglavio u pijesku na Trgu Austrije
Na terenu je više radnika preduzeća "Rad" koji sklanjaju pijesak. Od 17.35 sati trolejbus vozi do Skenderije i dalje prema Jezeru, kazali u dispečerskoj službi preduzeća GRAS
26.08.2019. u 19:34
get url
text
Trolejbus u pijesku

Jaka kiša koja je u poslijepodnevnim satima padala u Sarajevu donijela je probleme u odvijanju gradskog saobraćaja. Tako od 17.35 sati zbog pijeska koji se nagomilao na okretnici Trg Austrije, trolejbusi ne saobraćaju prema Starom Gradu. U GRAS-u su nam kazali da su radnici preduzeća "Rad" na terenu i uklanjaju pijesak.

- Voda se sa pijeskom slijevala niz Bistrik i u jednom trenutku došli smo u situaciju da je na okretnici nagomilano više od 40 centimetara pijeska. Imamo informaciju da neki privatnik nešto radi u vrhu ulice, i kada je počela padati jaka kiša praćena grmljavinom, voda je nosila pijesak. Ne znam kako neko može raditi, a da ne osigura gradilište. Na terenu je više radnika preduzeća "Rad" koji sklanjaju pijesak. Od 17.35 sati trolejbusi voze do Skenderije i dalje prema Jezeru, ne saobraća se ka Starom Gradu. Nadamo se da će uskoro trolejbuski saobraćaj prema Trgu Austrije proraditi - rekao nam je dispečer trolejbuskog saobraćaja u GRAS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.