Ljetni pljusak

Nevrijeme u Mostaru: Automobili plovili po ulicama

Objavljeno: 23.06.2019. u 18:56 Autor: A. B. Š.

Kako su potvrdili iz mostarske policije, kiša je na cestu, na ulazu u Mostar, nanijela veće količine vode zbog kojeg je bio otežan saobraćaj, vozila su se bukvalo probijala kroz vodenu stihiju, a jedno vozilo je  ostalo zaglavljeno

Sjeverni ulaz u Mostar

FOTO: ČITATELJ

Nevrijeme praćeno obilnim ljetnim pljuskom, koje je pogodilo poslijepodne područje Mostara, zadalo je velike muke vozačima. Posebno je bilo kritično na sjevernom ulazu u grad te magistralnom putu M17.

Kako su potvrdili iz mostarske policije, kiša je na cestu, na ulazu u Mostar, nanijela veće količine vode zbog kojeg je bio otežan saobraćaj, vozila su se bukvalo probijala kroz vodenu stihiju, a jedno vozilo je čak ostalo zaglavljeno. 

- Voda se već povlači. Na jednoj traci ispod podvožnjaka na sjevernom ulazu u grad radnici JP Vodovod Mostar još rade ne ispumpavanju vode, no saobraćaj na ovom dijelu se već odvija nesmetano - kazali su iz Operativnog centra MUP-a HNK.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije