open-navfaktor-logo
search
Savjetuje se oprez
Nevrijeme stvorilo probleme: Kolaps na planinskim prevojima, u ZDK vjetar skidao krovove i obarao stabla
Nove padavine i ugažen snijeg na kolovozu usporio je saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH.
07.02.2022. u 14:56
get url
text

Zbog sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima: Olovo - Kladanj, Travnik - Donji Vakuf i Ljubogošta - Podromanija.

Na dionicama Sarajevo - Olovo (Nišići) i Sarajevo - Konjic (Ivan), za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Zbog popriječenih teretnih vozila na prevoju Karaula (Olovo - Kladanj), putnička vozila saobraćaju otežano, jednom saobraćajnom trakom.

{$galerijaFotografija}

Iz Bosanskohercegovačkog auto moto kluba (BiHAMK) upozoravaju se vozači na jake udare vjetra na putevima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona.

U mjesnoj zajednici Orahovica mještani su danas svjedočili strašnom nevremenu, nakon kojeg je došlo do velikog oštećenja na krovu kuće mještanina Kasima Valentića.

FOTO: Zenicalog

Također, zbog jakih udara vjetra na području ovog kantona otežano je odvijanje saobraćaja, što je uzrokovano padanjem drveća na cestu, kao i električnih stubova.

Na regionalnoj cesti Žepče – Zavidovići, u mjestu Bistrica je danas usljed udara vjetra praćenih snijegom i kišom došlo do pada električnih kablova na put, zbog čega je do 11.20 sati bio potpuno obustavljen saobraćaj.

Iz BiHAMK-a vozačima skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Nevrijeme stvorilo probleme, 07.02.2022.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.