Crnu Goru danas je pogodilo snažno nevrijeme sa obilnim padavinama. Brojni magistralni putevi zatvoreni su za saobraćaj, a došlo je i do izlijevanja brojnih rijeka iz svojih korita.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na nekoliko puteva, saopćeno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Saobraćaj je zbog ogromne količine vode obustavljen na putu Podgorica - Kolašin u mjestu Lugovi prije Crkvina, zatim na putu Kolašin - Mojkovac u mjestu Sjerogošte zbog ogromne količine mulja.

Također, saobraćaj je obustavljen na putu Mojkovac - Đurđevića Tara zbog odrona.

Nikšića naselja Gornje Polje i Mokra Njiva odsječeni su od ostatka grada zbog izlijevanja rijeka. U Kolašinu je najgora situacija kod stare ciglane u selu Bistrica, gdje su oba mosta poplavljena.

Zbog jake kiše koja je u kratkom vremenu pala - oko 90 litara na metar kvadratni, za svega dva sata poplavljene su javne površine i saobraćajnice u Herceg Novom, gdje su pripadnici Službe zaštite na terenu.

U Kotoru je jedan kruzer odustao od ulaska u zaliv. 

- MSC "Opera” koji je jutros trebalo da uplovi u Kotor odustao je od dolaska zbog jakog južnog vjetra - saopćeno je iz Luke Kotor.

I u Podgorici pada obilna kiša koja stvara broje probleme kako vozačima u saobraćaju, tako i domaćinstvima.

Službenici Direktorata za vanredne situacije uspješno kontrolišu situaciju, prouzrokovanu nevremenom koje je pogodilo Crnu Goru, najviše centralni i primorski dio, kazali su iz Direktorata.

Oni su podsjetili da je Direktorat za vanredne situacije MUP-a odmah, po dobijanju upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju poslao obavještenje svim subjektima sistema zaštite i spašavanja kako bi podigli nivo operativne spremnosti za reagovanje u slučaju potrebe i kako bi preduzeli određene preventivne aktivnosti.

Tako su, naveli su, nadležne službe u pripravnosti od 2. novembra.

- Zahvaljujući preduzetim preventivnim aktivnostima u gradskim sredinama je bilo znatno manje problema, bez obzira na ogromne količine kiše koja je pala u kratkom periodu, jer su očišćeni odvodni kanali i šahte, pa se odvođenje atmosferskih voda odvijalo nesmetano - kazali su iz Direktorata.

Meteorolozi i za sutra prognoziraju obilne padavine na teritoriji cijele države.