open-navfaktor-logo
search
Ima povrijeđenih
Nevrijeme poharalo Zagreb, policija upozorila građane: "Ne izlazite ako ne morate!"
Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tokom dana padala i u centralnom dijelu poluotoka
13.05.2019. u 11:13
get url
text

Županijski centar 112 Zagreb zabilježio je 240 intervencija operativnih službi, a dvije su osobe povrijeđene uslijed jakog i olujnog vjetra.

Jak i na mahove i olujni vjetar puše u Zagrebu od nedjelje navečer, na ulicama u svim dijelovima grada u ponedjeljak ujutro mnogo je polomljenih grana stabala, razbacanih kanta za smeće ili drvenih štandova, ponegdje su potrgani semafori, intervencijske službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze van ako ne moraju.

Video: Patrik Macek/PIXSELL

-Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tokom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na broj 112 - stoji u upozorenju PUZ-a građanima Zagreba i Zagrebačke županije, prenosi Hina.

Cijelu noć udari vjetra u Zagrebu bili su oko 70 km na sat. Vatrogasci od jučer imaju intervencija po cijelom gradu i na Sljemenu zbog srušenih stabala ili grana na prometnicama. Do jutros u 7 sati bilo je 140 intervencija diljem Zagreba, saznaje se od zagrebačkih vatrogasaca, a pozivani su sa još 50-ak adresa.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar tokom dana čupao stabla, a Istramet javlja o bujicama u Istri nakon obilne kiše koja je tokom dana padala i u centralnom dijelu poluotoka.

Hrvatski mediji javili su da je sinoć oko 19.35 sati nastradala je 80-godišnja žena na koju se na Trgu bana Josipa Jelačića prevrnuo drveni štand. Žena je pritom teško povrijeđena te je prevezena u obližnju bolnicu.

Trg Bana Jelačića nakon nevremena    FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Dramatično s povredama bilo je i na Črnomercu, također jučer popodne, kada je oko 17 sati na 61-godišnjakinju se srušio štand povrijedivši joj pritom nos.

Unazad 24 sata zagrebačka policija te vatrogasci zaprimili su na stotine poziva uznemirenih građana. Jak vjetar je stabla osim na ceste, srušio i na žice javne rasvjete poput 15-metarskog stabla u ulici Rebar. U Ulici Gorice stablo je palo na električne vodove.

{$galerijaFotografija}

Ni automobili nisu bili pošteđeni jer je u Babonićevoj ulici na vozilo pala metalna ograda s obližnjeg gradilišta kojom prilikom su na vozilu nastala oštećenja - ogrebotine, udubljenja te otkinuti retrovizor.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  je sazvao koordinaciju hitnih službi.

- Upravo smo završili koordinaciju hitnih službi. Pozivamo naše sugrađane da nam se jave na 0800 818 919. Situacija je pod kontrolom. Mi idemo po prioritetima. 800 vatrogasaca je na terenu i proglašen je prvi stupanj pripravnosti, izjavio je Bandić.

Pozvao je sugrađane da ne izlaze na otvoreno ako ne moraju.

Nevrijeme u Zagrebu 13.05.2019.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.