Jako nevrijeme, koje je danas pogodilo crnogorsko primorje, prouzrokovalo je velike probleme za građane Herceg Novog, Tivta, Kotora i Budve. Poplavljeni su putevi i stambeni objekti, dok je zbog velike količine vode na putu, zatvoren za saobraćaj magistralni put Budva-Tivat, javlja Anadolu Agency (AA).

U Herceg Novom je situacija najsloženija, jer su obilne padavine izazvale poplave i odrone. Iz Tima za upravljanje vanrednim situacijama apelovano je na sve sugrađane da ostanu u svojim domovima dok traje nevrijeme. 

Kako je saopćeno, došlo je do izlivanja Sutorine, Opačice, potoka Nemila u Meljinama i Pijavica u Bijeloj, od vode se ne vide dijelovi magistralnog i lokalnih puteva, brojni objekti su poplavljeni, vozila zaglavljena. 

- Prioritet u ovom trenutku je zaštita ljudskih života. Apelujemo na sve građane da ne koriste vozila, osim u slučaju prijeke potrebe, kako bi izbjegli moguće opasnosti i olakšali rad službama na terenu -  poručeno je sa sastanka.

Put Tivat–Budva zatvoren je zbog nevremena za saobraćaj za sve kategorije vozila, saopšteno je Auto-moto saveza. Navodi se da je saobraćaj na toj dionici obustavljen zbog veće količine vode na putu.

U poplavama na teritoriji Kotora najugroženije je područje Radanovića i industrijske zone, gdje ima dosta objekata kojima prijeti voda. Takođe, poplavljeno je šetalište u Starom gradu u Kotoru, a zbog poplava, evakuisani su djeca i nastavnici iz jedne škole za strance.

Jača kiša popodne počela je da pada u Podgorici, ali je situacija za sada pod kontrolom. Obilne padavine u Podgorici dovele su u pitanje odigravanje utakmice između Crne Gore i Rumunije u posljednjem kolu Lige nacija. Iz Fudbalskog saveza Crne Gore je saopšteno da do početka utakmica neće se znati hoće li se utakmica odigrati, jer sve zavisi od drenaže terena.

Delegat i glavni sudija donijeće konačnu odluku, najvjerovatnije sat pred planirani početak, nakon što se uvjere u stanje terena na stadionu pod Goricom. 

Utakmica Crna Gora – Rumunija zakazana je za 20.45.