open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Neviđena blamaža: Leicester do vrha napunio mrežu Southamptona
Vardy je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade s bijele tačke pogodio za konačnih 0:9 i najuvjerljiviju gostujuću pobjedu u historiji Premier lige
25.10.2019. u 22:50
get url
text

Fudbaleri Leicestera večeras su naprosto razmontirali Southampton, kojeg su savladali u gostima sa 9:0.

Već poslije prvih 45 minuta premijenog susreta 10. kola engleske Premier lige bilo je jasno da će Lisice slaviti visoku pobjedu na stadionu St. Mary's.

Benjamin Chilwell je u 10. minuti načeo mrežu domaćina, koji su samo dvije minute kasnije ostali sa deset igrača na terenu nakon isključenja Ryana Bertranda.

Uslijedilo je potom pravo "cijepanje" mreže 23-godišnjeg Angusa Gunna koji je večeras stajao na golu domaćeg tima. U 17. minuti Youri Tielemans udvostručio je prednost gostiju, da bi dvije minute kasnije Belgijanac asistirao Ayozeu Perezu za 0:3.

Perez je u 39. minuti drugi golom večeras povisio na 0:4, a potom je Jamier Vardy u posljednjoj minuti prvog poluvremena zabio za 0:5.

Domaći sastav izgledao je totalno nemoćno, što su gosti iskoristili u nastavku utakmice. U 57. minuti Perez je dobru partiju kompletirao hat-trickom, da bi nepunih 60 sekundi kasnije Vardy pogodio za 0:7.

Pet minuta prije kraja susreta James Maddison povisio na 0:8, da bi Vardy u četvrtoj minuti sudijske nadoknade s bijele tačke pogodio za konačnih 0:9 i najuvjerljiviju gostujuću pobjedu u historiji Premier lige.

Golove s utakmice Southampton - Leicester City pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.