Za neuropsihijatra dr. Omera Ćemalovića to nije ništa iznenađujuće.

- Dodik je od početka svoje političke karijere krenuo veoma oštro, u prvi mah to je bila strategija prema SDS-u, što se javnosti i sviđalo. No, sada je to poprimilo jednu drugu dimenziju. Ima, kako bi to rekli, kratak fitilj, nizak prag tolerancije, veoma je temperamentan.

Međutim, smatram da on to radi često svjesno i planirano jer cilja publiku koja je povodljiva, sugestivna, polupismena, neobrazovana… i dobro zna da će to proći kod njih – kazao je Ćemalović.

Ćemalović: U svijetu općenito imate krizu digniteta javnih ličnosti

Prema njegovim riječima, erozija društva dovela je do novih standarda.

- Grubost, bahatost, vulgarizam svake vrste, agresivnost i fizička i verbalna dobro prolazi. Ustvari, postali su standardi u ponašanju našeg naroda. Kada se ponašate fino i pristojno, možete čuti iza leđa: "Vidi onog levata, šta mu je".

Pa pogledajte kako se ponašamo od pješačkog prijelaza, u vožnji, u ustanovama i vidjet ćete, nažalost, elemente socijalne patologije. Poslije rata polukriminalcima i kriminalcima otvorena su vrata medija, postali su predmet identifikacije mase – objasnio je Ćemalović.

Naš sagovornik ukazao je na trend koji je općeprisutan.

- U svijetu općenito imate krizu digniteta javnih ličnosti. Kada pogledate neke svjetske lidere ostat ćete zatečeni njihovim ponašanjem i načinom komunikacije. Nažalost, nikada nije bilo više vjere, a manje morala – istakao je Ćemalović.

 

 

Milorad Dodik u NSRS

Dodikov show u NSRS: "Napravio sam šta ni Tito nije mogao da napravi... Haj' sad ti Željka"

Posted by Faktor.ba on Wednesday, February 26, 2020
 

NSRS

NSRS je jutros rano glasala o posjeti Mila Đukanovića i Frontexu kako je Dodik tražio. Ali tokom noći bilo je svega. Pričali su o kamionima natovarenim sijenom, seksualnoj orijentaciji Ane Brnabić, s kim mora biti dobar "srpski lider"... Dodik je neke zastupnike nazivao seronjama.

Posted by Faktor.ba on Wednesday, February 26, 2020