open-navfaktor-logo
search
Zakazala press služba
(Ne)upućenost: Znaju li u Fudbalskom savezu BiH koje ekipe igraju Premijer ligu?
Premijer ligu Bosne i Hercegovine u fudbalu prošle sezone (prekinuta 1. juna) je igralo 12 ekipa.
06.06.2020. u 11:27
get url
text

To su, abecednim redom: Borac, Čelik, Mladost, Radnik, Sarajevo, Sloboda, Široki Brijeg, Tuzla City, Velež, Zrinjski, Zvijezda 09 i Željezničar.

No, to očito ne znaju u press službi Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH). Kako?

Posljednjih dana bilo je mnogo važnih vijesti o elitnom razredu bh. fudbala, a jedan od rijetkih načina da se one saznaju je zvanična internet stranica FSBiH (www.nfsbih.ba).

No, malo je zbunjujuće djelovalo kada je neki tekst o premijerligaškom takmičenju potkrijepljen fotografijom sa utakmice u kojoj igraju klubovi iz Prve lige Federacije BiH (Rudar Kakanj i GOŠK). 

Očito da nešto ne štima kada pročitamo koje ekipe iz Premijer lige BiH su dobile licence za Evropu i domaću elitu, a vidimo fotografiju sa utakmice Rudar - GOŠK.

Ili da tri dana kasnije uz identičnu fotografiju iz Kaknja saznamo kako je Takmičarska komisija FSBiH odlučila da Izvršnom odboru servira prijedlog za prekid sezone, odnosno da "odsvira kraj Premijer lige BiH". Ne moraju svi znati da je riječ o fotografiji sa utakmice Kupa BiH...

U svakom slučaju press služba šalje sliku o tome koliko je neupućena u bh. fudbalske (ne)prilike, baš kao što je otišlo u svijet da smo jedna od rijetkih zemalja na planeti u kojoj se neće nastaviti elitno fudbalsko takmičenje. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.