open-navfaktor-logo
search
Šef je šef...
Netanyahu pohvalio Čovića: Obećao si da ćeš ukloniti nazive ulica sa imenima zločinaca u Mostaru
Gradsko vijeće Grada Mostara na današnjoj sjednici većinom glasova je izglasalo uklanjanje kontroverznih naziva ulica koji su godinama bili predmet spora u Mostaru. Tako će biti izmijenjeni nazivi šest ulica, koje su nosile imena fašista i ustaških aktivista. Ovo je vijest objavljena 14. jula prošle godine. 
02.05.2023. u 20:28
get url
text

VEZANI TEKST - Vijećnici Mostara izglasali promjenu naziva ulica po Budaku, Francetiću..., opozicija bila suzdržana

Tada je saopćeno da je izmjenu naziva ulica predložio gradonačelnik Mostara Mario Kordić na osnovu jednoglasnog prijedloga Komisije koju je formiralo Gradsko vijeće.

Danas smo ipak imali prilike saznati da je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zaslužan za to jer je dao "obećanje premijeru Izraela Benjaminu Netanyahu".  

Netanyahu se videolinkom obratio učesnicima Sajma privrede u Mostaru, a dio u kojem govori o izmjenama naziva ulica u Mostaru objavio je DF-ov federalni zastupnik Sanel Kajan uz komentar: 

- Koga Gradska uprava i Gradsko vijeće Mostara pokušavaju zamajavati?! Evo, premijer Izraela je javno rekao ko vam je šef i po čijim uputama i naredbama radite. Doduše, onima koji misle svojom glavom i gledaju svojim očima, od početka je to bilo jasno. 

Netanyahu je danas između ostalog rekao:

- Znam da ste svi predani borbi protiv antisemitizma. Želio bih posebno zahvaliti mom prijatelju Draganu Čoviću. Prošle godine u junu obećao si da ćeš u Mostaru ukloniti nazive ulica nazvanih po ratnim zločincima. Obećanje si ispunio. Iznimno cijenim tvoj čin koji može poslužiti kao primjer svima u svijetu - zaključio je Netanyahu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.