open-navfaktor-logo
search
Pressica na stadionu
Nesuglasice oko Koševa: Predstavnici Sarajeva nisu se pojavili, Nedžad Ajnadžić sam potpisao Memorandum
Danas se trebao potpisati Memorandum o razumijevanju između Općine Centar i FK Sarajevo o korištenju najvećeg bh. stadiona, no iz redova aktuelnog prvaka su obavijestili općinske vlasti da se neće pojaviti na Koševu, pa je načelnik Nedžad Ajnadžić sam potpisao Memorandum.
23.06.2020. u 12:45
get url
text

VEZANI TEKST - FK Sarajevo postavio uvjete: Na koliko godina žele Koševo na koncesiju za 1 KM mjesečno?

Iz Općine su kazali kako 180.000 KM iznose troškovi za održavanje samo glavnog terena najvećeg bh. stadiona.

- Ukoliko bismo po regularnim cijenama fakturisali troškove korištenje glavnog terena, to bi iznosilo oko 403.000 KM - kazala je Sabina Špago, direktorica Centra za sport i rekreaciju, te kazala da Sarajevo trenutno duguje oko 50.000 KM ovoj instituciji.

{$galerijaFotografija}

Koševo nastoji osigurati kategoriju tri u Uefinoj kategorizaciji stadiona.

- Drago bi mi bilo da su predstavnici Sarajeva tu, i da možemo razgovarati o svemu. Nismo mi zadovoljni s onim što stadion jeste, ali izuzev male pomoći FSBiH, niko drugi osim Općine Centar nije ulagao u stadion. Mi 2014. godine nismo imali ispravnog toaleta na stadionu - kazao je Muhamed Alaim, bivši golman i kapiten Sarajeva, a danas uposlenik CSR-a i upravnik stadiona Koševo:

- Dobijanje status treće kategorije uglavnom se odnosi na uvjete za rad medija i novinara. Volio bih da se FK Sarajevo ozbiljnije uključi oko osiguravanja što boljih uvjeta na stadionu Koševo - dodao je Alaim, te naglasio kako je u stadion u protekle tri godine Općina Centar uložila skoro 1,4 miliona KM.

Medijima se obratio i Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar.

- Volio bih da sutra već okrenemo novu stranicu saradnje sa Sarajevom. Od Arene nisu odustali ni Općina ni načelnik. Mi već sada imamo u planu raspis međunarodnog tendera krajem augusta ili početkom septembra, a od njih sedam dva su kredibilna. Jedan je iz Rijada, a drugi iz Australije. Mi smo na dohvat ruke za treću kategoriju, a pripremamo nove investicije u iznosu 2,2 miliona KM za travnjak. Sada imamo dobar odnos sa FSBiH i sve se dobro razvija. Znajte, nisu ovo ni jabuke ni maline.

Za sada smo mi u svemu ostali, a pozivam kantonalne, federalne i druge vlasti, ali i njihovog većinskog vlasnika da se uključe u sve procese kako bismo sve integrisali u zajedničku finansijsku akciju kako bi stekli status treće kategorije.

Ranije sam gospodinu Namu i gospođici Sabrini Buljubašić uputio ovaj prijedlog o korištenju stadiona za 1 KM, a ovaj dokument ide na Općinsko vijeće i postaje operativan. Napravio sam im shop, a on prazan. Nisam ja za to kriv. Želim da stadion Koševo bude najuzorniji u državi. Srce me boli jer tu ne možemo igrati međunarodne utakmice - kazao je Ajnadžić, a zatim potpisao Memorandum kojim daje stadion FK Sarajevo za 1 KM mjesečno do konačnog rješenja oko Arene na kojem se intenzivno radi.

Naglašeno je kako je za realizaciju Memoranduma potrebna odluka Općinskog vijeća, ali i saglasnost (potpis ovlaštene osobe) FK Sarajevo.

Press Općina Centar, stadion Koševo, 23.06.2020
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.