open-navfaktor-logo
search
Zanimljivo na pressu
Nesuglasice Mulalića i Dudića: Trener Želje odmahivao rukama i prekinuo kolegu
Zanimljivo je večeras bilo poslije vječitog derbija između Želje i Sarajeva na konferenciji za medije, na kojoj su se pojavili treneri dva tima - Edis Mulalić i Feđa Dudić.
27.08.2022. u 00:26
get url
text

- Bilo je prinudnih izmjena, kad imaš igrača manje moraš više da trčiš. Čestitam momcima, na ovo nemam šta da im kažem, pogotovo drugo poluvrijeme. Definitivno nemamo sreće. U zadnje dvije utakmice umjesto da imamo šest bodova u sudijskom vremenu, mi imamo dva. Na nama je i dalje da radimo pošteno i dobro, vratit će se negdje gdje bude trebalo - rekao je Dudić.

U narednom odgovoru na postavljeno pitanje, Dudić je ponovio kako bi Sarajevo da je neko na poluvremenu ponudio neriješen rezultat, sigurno bilo zadovoljno.

- Kad vodiš 2:0 do 88. minute, kako ćeš biti zadovoljan rezultatom - pitao se Dudić.

- Rekao sam šta je bio problem prvo poluvrijeme, drugo smo dobro stajali u bloku i na vrijeme poveli - nastavio je trener Sarajeva, a onda je u riječ "upao" Mulalić.

- Penal sve promijeni, penal sve promijeni. Ne mogu da slušam više zamotavanje neko. To je druga minuta poluvremena. Onda ti moraš gore, on ima tranziciju. Totalni rizik. Šta pričamo? - odmahivao je rukama Mulalić.

Potom je riječ ponovo dobio Dudić.

- Primiš prvi gol i onda voda u ušima. Jeste li vidjeli drugi gol? Mi se razmaknemo u zidu. To se u pionirima uči. Ostaneš u zidu, pogodi te lopta i kraj utakmice. Imamo danas u startnih 11 osam debitanata u derbijima. Najgore mi je kad gledam i analiziram utakmice. Plakao bih od muke kako lako primamo, a teško dajemo golove. Valjda je to neki način sazrijevanja - mišljenja je Dudić.

Na pitanje zašto je odgurnuo Čirjaka koji je isključen, kazao je da ga nije gurnuo kako bi ga nagradio. Rekao sam mu "šta sad pričaš, pričaj na terenu".

- Napravit ću rezultat ako budem imao kontinuitet. Mi smo bolesna nacija, radujemo se tuđoj nesreći. Evo i Edis je došao kad niko nije htio, kad su svi zaobilazili Grbavicu... Ko ima kontinuitet u radu? Jakirović sada hara, a nije izašao u Evropu nakon 17 godina. Neko je rekao da ostane i sada prave rezultate. Nama je cilj Evropa, i izborit ćemo Evropu - poručio je Dudić.

Šta se događalo na konferenciji za medije pogledajte na snimku:

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.