Iako su brojni bokserski fanovi u borbi Furyja protiv Deontaya Wildera priželjkivali pobjedu Amerikanca, desilo se ono suprotno.

Simpatije ljubitelja boksa bile su na strani Wildera jer su željeli gledati okršaj njega i Anthonyja Joshue, vlasnika svih preostalih šampionskih pojaseva u teškoj kategoriji.

Joshuin zemljka Fury je naprosto deklasirao Wildera, a već se spekuliše i priča o potencijalnom okršaju dvojice Britanaca za ujedinjenje svih pet teškaških titula prvaka svijeta.

Eddie Hearn, Joshuin promoter, potvrdio je kako će se ta borba sigurno dogoditi, a prema pisanju Daily Maila, ona bi mogla da obori sve rekorde kada je riječ o zaradi.

Naime, vodeći ljudi Saudijske Arabije vide Furyja kao ključ otvaranja zemlje stranim turistima i spremni su da izdvoje čak 400 miliona funti kako bi se meč dva Britanca održao u njihovoj zemlji.

Kako navodi poznati britanski medij, četiri člana kraljevske porodice Saudijske Arabije u Las Vegasu su gledala borbu između Furyja i Woldera, a navodno ih je oduševio novi šampion.