open-navfaktor-logo
search
Njemačka
Nestao Alsin Levent koji je izazvao udes u kojem je stradao legendarni Šaban Šaulić
Suđenje za ovu nesreću još nije počelo, a mediji prenose da se Leventu, koji je pušten iz pritvora izgubio svaki trag
13.01.2020. u 08:44
get url
text
Šaban Šaulić

Alsin Levent koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, kako pišu njemački mediji, nestao je iz grada Gütersloh, u kojem je donedavno živio.

Podsjetimo, Šaulić je poginuo u saobraćajnoj nesreći 17. februara prošle godine u blizini njemačkog grada Bielefelda dok se vraćao sa koncerta. Tada je u auto u kojem su se nalazili pjevač i njegov klavijaturista Mirsad Kerić (43) drugim autom velikom brzinom udario Levent. Suđenje za ovu nesreću još nije počelo, a mediji prenose da se Leventu, koji je pušten iz pritvora izgubio svaki trag.

Optužnica protiv njega podignuta je u augustu prošle godine, a pored ubistva iz nehata u dva slučaja, u drugom slučaju je optužen i za nanošenje tjelesne povrede, ugrožavanje saobraćaja na putevima i vožnju bez dozvole. Levent, koji nije imao ni vozačku dozvolu ni stalno prebivalište, bio je u pritvoru 11 sedmica prije puštanja na slobodu. Njemački medij Nw.de navodi kako on više ne živi u Güterslohu, a suđenje protiv njega, koje treba da bude održano u ovom gradu, još nije počelo. Direktor okružnog suda u tom gradu nije imao odgovor na pitanje zašto se toliko dugo čeka na početak suđenja.

Suđenje će biti održano, ali ostaje pitanje kada će to da se desi. Istražni tužilac problem u kašnjenju početka procesa vidi u okružnom sudu, a dodao je da je porodica "postala nestrpljiva" jer optuženi za nesreću još nije došao pred lice pravde, pišu njemački mediji. Zanimljivo je da je ovaj istražni tužilac u maju 2019. dao izjavu za medije, u kojoj je rekao da je Alsin Levent dostavio svoju adresu sudu i da ne postoji mogućnost bjekstva. Očigledno, njegove procjene su bile pogrešne. Ni njegov advokat nije htio da objelodani gdje se nalazi njegov klijent jer su mu, kako je tvrdio, u međuvremenu upućene brojne prijetnje smrću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.